zondag 15 januari 2017

Jaaa!!! Het kriebelt weer!!

Zoals jullie weten is het vanaf midden november niet mogelijk om traktaties te bestellen. Ik was met tegenzin al een tijdje traktaties aan het maken, ik bleef het maar opschuiven tot het laatste moment zodat alles opstapelde tot de maximale levertijd en ik op het laatst veel traktaties tegelijk moest maken.
Ik werk 30 uur per week en daarnaast heb ik als (uit de hand gelopen) hobby de webshop waar ik soms ook 30 uur per week mee bezig ben. Dit kan het maken van de opdrachten zijn, maar ook het onderhoud van de website en de administratie die erbij komt kijken tellen ook mee. Het afgelopen jaar werd het steeds drukker met bestellingen, wat natuurlijk ontzettend fijn is. Maar om dan alles goed te kunnen plannen en combineren is nog een hele klus!

Na de zomerperiode merkte ik al dat ik het steeds minder leuk vond om traktaties te moeten maken, ik ging het uitstellen, maar ook opdrachten die er wel snel even tussendoor gemaakt konden worden aannemen. Ik stelde het maken van de traktaties uit tot het laatste moment maar zorgde er wel voor dat alles op tijd op de post ging. En zo begon het weer opnieuw, veel leuke opdrachten maar niet de lol erin hebben om het te gaan maken. Ook de zin om naar het werk te gaan werd minder, ik ging wel en als ik er was dan ging het ook wel goed, maar het was allemaal veel minder.
Totdat ik in oktober wat grieperig werd, ik bleef een paar dagen thuis om uit te zieken en dacht dat ik wel weer kon beginnen. Maar dat ging niet, ik voelde me naar, ellendig, somber, vele huilbuien heb ik gehad, tijd om maar eens naar de huisarts te gaan! Daar kwam uit dat ik een vitamine D tekort had. Hier kun je je ook erg lusteloos van zijn. Na 2 weken veranderde er niet veel, het leek wel of het erger werd. Nog meer huilbuien, een keer zullen je tranen toch op zijn zal je denken, totaal geen zin hebben om ook maar iets te ondernemen. Wakker worden en dan bedenken dat je nog helemaal naar beneden moet pfff, en de hele dag op de bank zitten voor je uit te staren met een leeg gevoel.
Maar weer een nieuwe afspraak gemaakt bij de huisarts en die heeft mij doorgestuurd naar een hulpverlener die mij misschien wel kan helpen, gewoon bij de huisarts in de praktijk. Door de gesprekken met haar kwamen we uit op een burn-out.
Het lichaam zegt stop! tot hier en niet verder!!

Inmiddels zijn we 3 maanden verder. Ik ben nu veel meer met mijzelf bezig, wat soms ook wel pittig is. Ik neem mijn rust, en ik heb dit ook nog echt nodig!
Ik kan zeggen als het een dag niet goed gaat dat het dan ook niet goed gaat, maar ook als het wel goed gaat. Er veranderd wat in mij. Het wordt rustiger, ik krijg weer zin om iets te gaan ondernemen al is het een kleine wandeling, vind dingen weer leuk om te gaan doen. Langzaam pak ik mijn werk weer op, stapje voor stapje ga ik vooruit. Al gaat er soms ook wel een stapje terug.

Nu ik weer zin krijg om activiteiten te gaan ondernemen begint het maken van de traktaties ook weer te kriebelen!!
JAA!! het begint echt weer te kriebelen en dat is toch een hele tijd weg geweest!
Toch moet het maken van de traktaties nog even wachten en kan ik dit niet te snel op gaan pakken.
Wel ben ik bezig om de website erop aan te passen, er worden teksten herschreven, artikelen verwijderd en aangepast, er worden keuzes gemaakt om het voor mij makkelijker te maken in de toekomst. Elke dag kan ik een klein stukje aanpassen en de laptop weer dicht doen, morgen weer een stukje verder denk ik dan.
Er moet meer gepland worden en dat is met een webshop niet altijd makkelijk, maar het begin is er. Al zoek ik nog wel een goede duidelijke en overzichtelijk weekplanning ;)

Als ik dit kan volhouden de komende tijd, en ja er zullen nog wel mindere dagen voorbij gaan komen, dan kan er over een x aantal weken weer traktaties besteld worden en kan ik ze weer met heel veel plezier voor jullie gaan maken!

In de volgende blog vertel ik je precies wat er gaat veranderen bij de traktaties en in de rest van de webshop!

Creatieve groetjes,
Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten